Optima Akatemia

Optima Akatemia on sivusto, josta saat monipuolista tietoa Optiman ominaisuuksista ja hyvistä käyttötavoista. Akatemian kautta voit osallistua maksuttomiin webinaareihimme tai katsoa niitä tallenteina. Sivustolta löytyvät myös mm. Optiman ohjeet ja päivitystiedotteet.

Optiman GDPR-päivitys


Euroopan Unionin tietosuojauudistuksen myötä uusi tietosuoja-asetus GDPR astuu voimaan 25.5.2018. Varmistaaksemme, että täytämme tietosuoja-asetuksen vaatimukset, teemme sitä ennen Optima-ohjelmistopäivityksen.

Lue lisää päivityksen sisällöstä

Optima Admin -osaamismerkki nyt haettavana!


Haluatko tunnustuksen työstäsi Optiman adminina? Voit hakea Open badge -osaamismerkkiä, mikäli olet toiminut Optiman adminina omassa organisaatiossasi vähintään kahden vuoden ajan.

Ennen osaamismerkin anomista sinun kannattaa käydä tekemässä tunnukset hiljattain julkaistuun Open Badge Passport -palveluumme niin saat osaamismerkin suoraan sinne.

Sen jälkeen voit hakea osaamismerkkiä.

Optima ja Open Badge FactoryDiscendumin Open Badge Factory -palvelun kautta on mahdollista luoda ja myöntää osaamismerkkejä. Open Badge Factory on mahdollista ottaa käyttöön omassa Optima-oppimisympäristössä ja tätä varten tarvitset Open Badge Factoryn tunnukset, jotka voit tilata täältä.

Kun tunnukset on tilattu, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Open Badge Factoryyn > Admin-työkalut > Valtuutusavain > Luo valtuutusavain > Kopioi valtuutusavain

2. Kirjaudu Optimaan: Ympäristön hallinta > Arviointitoiminnot > Open Badge -osaamismerkit > Liitä valtuutusavain

Tämän jälkeen Optimasta on mahdollisuus myöntää Open Badge Factoryssa tehtyjä osaamismerkkejä.

Mikäli Optimassa on jo tehty osaamismerkkejä, ne voi viedä Open Badge Factoryyn laittamalla täpän kohtaan "Vie olemassa olevat merkit Open Badge Factoryyn" ja klikkaa lopuksi OK.

Lisätietoja Open Badge -osaamismerkeistä

Lisätietoja Open Badge Factorysta

Kiinnostaako Optima? Ota yhteyttä: sales(a)discendum.com