Ratkaisuja virhetilanteisiin

Tällä sivulla annetaan ratkaisuja yleisimpiin virheilmoituksiin, joihin saatat törmätä käyttäessäsi Optimaa.

KirjautumisongelmatSYY: Kirjoittamasi salasana on virheellinen. Tarkista pienet ja isot kirjaimet.

RATKAISU: Jos kirjautumissivulla on Unohditko salasanasi -toiminto, voit tilata uuden salasanan. Jos toimintoa ei ole tai et voi sitä käyttää, käänny Optima-ympäristösi hallinnoijan puoleen tai sen tahon puoleen, josta olet Optima-tunnuksesi saanut.SYY: Kirjoittamasi käyttäjätunnus on virheellinen tai olet väärällä kirjautumissivulla.

RATKAISU: Tarkista käyttäjätunnuksesi (pienillä ja isoilla kirjaimilla ei ole merkitystä) ja tarkista saamasi Optiman kirjautumisosoite. Jos ongelma ei selviä, ole yhteydessä esim. Optima-kurssin järjestävään tahoon tai oppilaitoksen/organisaation yhteyshenkilöön.

Ongelmatilanteita Optiman sisällätai "Page cannot be found"

SYY: Intenet Explorer -selaimen suojausasetukset todennäköisesti estävät sivun näyttämisen, koska suojatulta https-sivustolta ollaan siirtymässä suojaamattomalle http-sivustolle.

RATKAISU: Katso tarkemmat ohjeet.SYY: Jotkut Optiman toiminnallisuudet ovat Java-sovelmia, jotka edellyttävät, että selaimessa on Sun Java plug-in.

RATKAISU: Asenna Sun Java plug-in täältä.

Lisätietoa ohjeissamme.SYY: Ilmoitus tulee käyttäjälle useimmiten linkin kautta: tällöin käyttäjällä ei ole riittävästi oikeuksia nähdä kyseistä linkin kohdetta (objektia).

RATKAISU: Optima-hallinnoijan tulee tarkistaa, viittaako linkki oikeaan objektiin ja tarvittaessa tehdä linkitys uudelleen. Jos kohde on oikea, hallinnoijan tulee tarkistaa kyseisen objektin lukuoikeudet sekä sen yläkansioiden lukuoikeudet.SYY: Työtilan tai Kansion aloitussivuksi on määritelty jokin sivu ja sittemmin tuo sivu on poistettu.

RATKAISU: Kerro asiasta kurssin vetäjälle tai Optima-hallinnoijalle, joka voi tarkistaa asian näin: Työtilan asetukset > Aloitussivu. Vaihda työtilalle/kansiolle uusi aloitussivu tai etsi alkuperäinen sivu poistettujen objektien joukosta (roskakorista voi palauttaa objekteja).

"Ohjelman suoritus epäonnistui"

SYY: Ohjelmassa tapahtui virhe, joka Discendum Oy:n tulee tutkia tarkemmin.

RATKAISU: Toimi virheilmoituksen ohjeiden mukaisesti eli lähetä virheen tarkka ajanhetki helpdesk-osoitteeseemme.

Kiinnostaako Optima? Ota yhteyttä: sales(a)discendum.com