logo

TIETOA PÄIVITYKSESTÄ, kesä 2014

Käyttöliittymäuudistukset

Optima saa uuden ulkoasun ja osa ikoneista muuttuu. Työtilalistauksen saa halutessaan klikattua piiloon ja Oman tilan toiminnot aukeavat päivityksen jälkeen vasemmalle. Myös muutamia muita käyttöliittymäuudistuksia on luvassa yksittäisissä näkymissä. Katso esimerkkikuvat alta.

Kuva 1: Uudistukset Optiman perusnäkymässä
Kuva 2: Uudistukset hallintanäkymissä
Kuva 3: Uusi yhteenvetonäkymä

Katso esittelyvideo Optiman uudistuksista! (kesto noin 4 min)

Muut kaikkia käyttäjiä koskevat uudistukset


PalautuslaatikkoPalautuslaatikon uudistukset

Palautuslaatikon ulkoasua on uudistettu ja toimintoja selkiytetty. Lisäksi tarkastajan on mahdollista palauttaa tiedosto käyttäjän puolesta ja palautuksesta on mahdollista saada palautetta nauhoitteen kautta.

Palaustuslaatikko-objektin ohje

Yksityiset viestit

Tämä toiminto on uudistettu täysin. Yksityiset viestit ovat kahden käyttäjän välistä viestintää. Kaikki yksityiset viestit löytyvät täältä: Oma tila > Omat viestit > Yksityiset viestit. Viestejä voi lähettää paitsi Oman tilan kautta, myös kaikista objekteista ja muiden käyttäjäkorttien kautta.

Editori(Kevyt) web-editorin uusi versio

Kevyt web-editorin nimi muuttuu Web-editoriksi ja ohjelma päivittyy uudempaan versioon, jonka myötä sen ulkoasu muuttuu olennaisesti. Kaikki aiemmat tutut toiminnot ovat mukana ja kuvakarttaeditori on uusittu kokonaan.

Katso editorin ohje

Muuta

- Microsoftin pilvitallennus- ja synkronointipalvelun nimi on muuttunut. Aiemmin SkyDrive-nimellä tunnetun palvelun nimi muutettiin tavaramerkkikiistan vuoksi, se on nyt OneDrive.

Hallinnoijia koskevat uudistukset


Ulkoasueditori

Optima-ympäristön hallinnoija voi määrittää halutun ulkoasun ymäristöön, eli käytettävät värit ja logon. Toiminto löytyy täältä: Ympäristön hallinta > Toiminnot > Oppimisympäristön ulkoasun määrittely.

Testikäyttäjä-toiminnon sijainti

Testikäyttäjä-toiminto on siirtynyt yläpalkista uuden ikonin alle pikatoimintopalkkiin. Katso kuva.

PalautuslaatikkoPalautuslaatikon uudistukset

Palautuslaatikon tiedostojen Arviointi-näkymä ja Asetukset-sivu uudistuu. Lisäksi palautuksen videokommentointi on mahdollista ja tarkastaja voi palauttaa tiedostoja opiskelijan puolesta.

Katso lisätietoja oheisesta kuvasta!

Palaustuslaatikko-objektin ohje

Kurssirekisterin uudet ominaisuudet

Kurssirekisteriin tulee uusia toiminallisuuksia, kuten rekisterin tietojen tallennusmahdollisuus csv- ja pdf-muodossa.

Muuta

- Käyttäjähistorian näkyminen objekteissa: kun käyttäjä poistetaan objektit ympäristöön jättäen, objektin tiedoista voi lukea, kuka tai ketkä ovat olleet sen omistajia.
- Moniviestin-palvelusta voi tuoda videolohkoja Kooste-objektiin.Anna palautetta!

Anna meille palautetta Optiman uudistuksista Optima Akatemian lomakkeen kautta!


SULJE IKKUNA