logo

TIETOA PÄIVITYKSESTÄ talvi 2016

Uusittu Päiväkirja-objekti
Optiman mobiilikäyttö
Parannuksia pilvipalveluiden hyödyntämiseen
Suoratoiston tallennus ulos Optimasta
Html-sivu työtilan aloitussivuna
Ilmoittautumiskuvakkeen näkyvyys
Tarkastaminen Kooste-objektin kautta
Web-editorin päivitykset
Open Badge Passport -tuki käyttäjäkorttiin


PäiväkirjaUusittu Päiväkirja-objekti

Päiväkirja-objekti saa päivityksen myötä uuden käyttöliittymän ja uudistuksia objektin toimintoihin. Päiväkirja-objekti avautuu uuteen yhteenvetonäkymään, merkinnät saa tallennettua Optimasta itselleen ja kommenttien sekä liitteiden näkyvyyttä on parannettu. Lisäksi henkilökohtaisen päiväkirjan osalta arviointinäkymät on uudistettu, jotta arviointi olisi mahdollisimman sujuvaa.
Huomaa, että ennen päivitystä luotujen päiväkirjojen merkintöjä ei päivityksen jälkeen voi enää muokata.

Optiman mobiilikäyttö

Tietokoneen selaimilla tai tableteilla kirjautuvat käyttäjät päätyvät automaattisesti täysversioon. Puhelimella kirjautuvat menevät Optiman mobiiliversioon.┬áKummastakin versiosta voi kirjautumisen jälkeen oikean yläkulman valikosta entiseen tapaan vaihtaa versiota.

PilvipalvelutParannuksia pilvipalveluiden hyödyntämiseen

Jatkossa on mahdollista kopioida ja linkittää materiaalia myös pilvipalveluiden alikansioista, tähän saakka vain palvelun päätasolla oleva materiaalit on voinut kopioida tai linkittää Optimaan. Lisäksi pilvipalveluiden uudelleenkytkentää on parannettu niin, että aiemmin linkitetty materiaali saadaan näkyviin, mikäli kytkentä on purkautunut tahattomasti (käyttäjä on esim. vaihtanut pilvipalvelun salasanan).

SuoratoistoSuoratoiston tallennus ulos Optimasta

Kun admin-käyttäjä on Ympäristön hallinnassa asettanut valinnan "Suoratoistovideoita voi tallentaa tiedostoina omalle koneelle" päälle, käyttäjät voivat tallentaa Optimassa olevia tallenteita .flv/.mp4 -muodossa omalle koneelleen.

SuoratoistoHtml-sivu työtilan aloitussivuna

Työtilan asettaminen käyttöön html-sivun kautta on nyt mahdollista (samaan tapaan kuin aiemmin Koosteen kautta). Lisäksi nämä ominaisuudet on myös asetettu Työtilaluokan aloitussivulle valittaviksi.

IlmoittautuminenIlmoittautumiskuvakkeen näkyvyys

Kun ilmoittautuminen on mahdollista käyttäjälle, ilmoittautumiskuvake on aina näkyvissä yläpalkissa.

KoosteTarkastaminen Kooste-objektin kautta

Työtiloja käytetään nykyään hyvin paljon Kooste-objektin kautta, joten erilaisten objektien arvostelu on myös haluttu mahdollistaa tehtäväksi Koosteen kautta.

Web-editoriWeb-editorin päivitykset

Web-editorin Lisää kuva Optimasta-, Lisää html-mallipohja Optimasta-, Lisää css-tyylitiedosto-, Lisää/muokkaa upotettua mediaa- ja Kuvakarttaeditori- toiminnot ovat saaneet uudistetut painikkeet. Lisäksi on mahdollista linkittää työtilaan niin, että kyseinen työtila avautuu vasemmassa kehyksessä, mitään tiettyä objektia ei ole pakko valita avautuvaksi.

Web-editoriOpen Badge Passport -tuki käyttäjäkorttiin

Voit näyttää Optiman käyttäjäkortissa Open Badge Passport -palvelussa olevat osaamismerkkisi.

Anna palautetta uudistuksista Optima Akatemian palautelomakkeen kautta!


SULJE IKKUNA