TIEDOTE SSL-SUOJAUKSEEN SIIRTYMISESTÄ
Haluamme taata Optima-palvelun laajalle käyttäjäkunnalle mahdollisimman korkean tietoturvatason. Tästä syystä Optima-palvelu siirtyy kokonaan SSL-suojauksen piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että Optiman ja käyttäjän selaimen välinen liikenne salataan. Muutoksen jälkeen selaimet tulevat varoittamaan Optiman linkeistä, jotka viittaavat suojaamattomille sivustoille. Monien selainten varoitukset ilmenevät pieninä varoitusikoneina selaimen ruudun ylä- tai alaosassa. Microsoft Internet Explorer -selaimen osalta varoitukset ilmenevät ponnahdusikkunoina, jos yhdistelmäsisällön näyttäminen ei ole asetuksissa valittuna käyttöön. Miten voi ottaa yhdistelmäsisällön käyttöön?

Microsoft Internet Explorer -selaimen ilmoitukset ja niihin vastaaminen

Internet Explorer 9

ilmoituspalkkiIE9

Vain suojattu sisältö näytetään -ilmoitus on Internet Explorer 9 -selaimen antama ilmoitus siirtyessä suojatusta yhteydestä suojaamatonta yhteyttä käyttäviin sivuihin. Siirtyminen hyväksytään valitsemalla Näytä kaikki sisältö. Riittää, että tähän vastataan yhden kerran Optima-istunnon aikana.

Sivullesiirtyminen

Jos sivun sisältö näkyy vain osittain tai jos esiin tulee Sivulle siirtyminen peruutettiin -ilmoitus, on yhdistelmäsisältö pois käytöstä. Ratkaisuna on ottaa yhdistelmäsisällön näyttämineen käyttöön tai määrittää selain kysymään vahvistus tässä yhteydessä. 

Internet Explorer 8 (suomi)

suojausvaroitus

Suojausvaroitus-ponnahdusikkuna on Internet Explorer 8 -selaimen antama ilmoitus suojaamatonta yhteyttä käyttäviin palveluihin siirryttäessä. Siirtyminen hyväksytään valitsemalla vaihtoehto Ei.

Internet Explorer 8 (English)

securitywarning

Suojausvaroitus-ponnahdusikkuna on Internet Explorer 8 -selaimen antama ilmoitus suojaamatonta yhteyttä käyttäviin palveluihin siirryttäessä. Siirtyminen hyväksytään valitsemalla vaihtoehto No.

Jos ei vastaa yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti, tulee ilmoitus 'Sivulle siirtyminen peruutettiin' / 'Navigation to the webpage was canceled'.

Jos tässä vaiheessa huomaa vastanneensa väärin, voi selaimen Päivitä-toiminnolla päästä uudelleen samaan tilanteeseen. Toinen vaihtoehto on kirjautua pois Optimasta ja tulla uudelleen samaan kohtaan, jolloin selain kysyy asian uudelleen. Selain esittää ponnahdusikkunan vain yhden kerran Optima-istunnon aikana.

Internet Explorer 7

tiedoteIE7 

Suojaustiedote-ponnahdusikkuna on Internet Explorer 7 -selaimen antama ilmoitus suojaamatonta yhteyttä käyttäviin sivustoihin siirryttäessä. Siirtyminen hyväksytään valitsemalla vaihtoehto Kyllä.

Lisätietoa:
Miten voi ottaa yhdistelmäsisällön käyttöön?


SULJE IKKUNA