Tiesitkö tämän Optimasta?

Optimassa tarjotaan Mediapalvelua

Optima.discendum.com-palvelimella tarjotaan kaikille asiakkaille lisäpalvelua, jossa tarjotaan asiakkaille toimintoa, jonka avulla erilaisia video- ja äänitiedostoja voi esittää suoratoistona Optimassa. Asiakas voi siirtää omalta koneeltaan video- tai audiotiedoston Optima-ympäristöön, jossa se muunnetaan automaattisesti uuteen muotoon (enkoodataan). Muunnoksen jälkeen muut ympäristön käyttäjät voivat katsoa tai kuunnella tiedoston suoratoistona eli ilman, että tiedostoa ladataan käyttäjän koneelle. Palvelun etuna on, että se on helppokäyttöinen ja toistaa videot ja äänitiedostot oman Flash-soittimen kautta. Ohjelma tarvitsee toimiakseen Flash-plug-in version 9.0.124 tai sitä uudemman.

Seuraavat video- ja äänitiedostoformaatit voidaan muuntaa suoratoistettavaan muotoon:
- video: .avi, .dv, .mov/.qt, .mpeg, .mp4, VOB, .3gp, .asf/.wmv, .flv, RealVideo
- audio: .mp3, AAC .wav, .wma, QCELP, AMR-NB, RealAudio

Mediapalvelu on ilmaiseksi käytössä kaikilla asiakkailla 2 Gt asti. Tämä vastaa isoimmalla hyväksytyllä resoluutiolla (640x360) laskettuna noin 10 tuntia suoratoistoa Optimassa.

Oman Optima-palvelimen asiakkailla on mahdollisuus ottaa Mediapalvelun toiminnot käyttöönsä, kun oma mediapalvelin on asennettu ja kun lisenssit ohjelmistoihin on olemassa.

Voit tilata Optimaan Tekstiviestipalvelun

Optimassa on mahdollista ottaa käyttöön Tekstiviestipalvelu. Palvelun käyttö mahdollistaa sen, että Optima-ympäristöstä voidaan lähettää tekstiviestejä. Tekstiviestien lähettämisoikeus määritellään erikseen käyttäjäkohtaisesti.

Tekstiviestejä (0,15€ eli 15 snt kappale) tulee tilata etukäteen käyttöön haluttu määrä, minimi on 1000 tekstiviestiä.

Tekstiviestien käyttöä ja jäljellä olevaa määrää voidaan seurata hallintatyökalusta käsin. Tekstiviestin käyttöä voidaan rajoittaa ympäristössä asettamalla yläraja kerrallaan lähetettävien viestin lukumäärälle.

Ympäristössä erilaisten hakujen tai käyttäjälistojen avulla voidaan poimia ne käyttäjät, joille tekstiviesti halutaan lähettää. Viesti voidaan lähettää esim. tietyn työtilan jäsenille. Maksimimerkkimäärä viestissä on 160. Viestin lähettäjäksi voi valita "Optiman" tai oman matkapuhelinnumeron, kun se on käyttäjäkortissa asetettuna.

Jos haluat Tekstiviestipalvelun käyttöön, ole yhteydessä asiakasyhteyshenkilöön tai osoitteeseen sales (a) discendum.com.

Urkundin käyttö Optimassa on mahdollista

URKUND on kaupallinen plagioinnin tunnistus- ja estojärjestelmä. "Kun URKUND on käytössä, opiskelijoiden työt tarkastetaan URKUNDin kolmea lähdealuetta käyttäen: internetiä, kustannettua materiaalia ja arkistoa aiemmin lähetetyistä opiskelijatöistä. Tämän jälkeen URKUND tarjoaa opettajalle tiedot, joiden perusteella hän voi päätellä onko kyseessä plagiointi." (Lähde: www.urkund.fi)

Urkundin käytön edellytykset

  • Asiakkaalla tulee olla lisenssi Urkund-palveluun.

  • Tämän jälkeen asiakkaan Optima-ympäristössä asetetaan Urkundiin liittyvät toiminnot päälle. Plagionnintunnistustoimintoa voi hyödyntää Optiman palautuslaatikossa: sinne palautetut tiedostot voidaan tarkistuttaa Urkundissa.

  • Opettajalta Urkund-palvelun käyttö edellyttää henkilökohtaista Urkund-käyttäjätunnusta. Kun palautuslaatikko määritellään toimittamaan palautetut tiedostot Urkund-tarkistukseen, täytyy opettajan Urkund-tunnus ilmoittaa.

Kiinnostaako Optima? Ota yhteyttä: sales(a)discendum.com